Pages

Monday, November 30, 2009

Jalanku Pulang~




Jalanku Pulang (UNIC)


Tundukku malu didepanMu
kernaku insan berdosa
kuadukan sesalanku apakah kan Kau terima
kesunyian ini sedarkan diriku yang lena
tinggalkan semalam yang nanah
lantas meratap hina kan ku pada sempurnaMu,
terpaut aku tak berpaling


bersyukur hanya padaMu tuhan kau temukan laluan bermula
Dan cintaMu bagai air di tandus sahara
yang melepas dahaga


suburkan cahaya menerangi langkahku
semaikan segala hiasan indah cintaMu


ku mohon kau tenangkan resah hatiku yang rawan
bimbang Kau singkirkan taubatku
kurayu Kau hulurkan keampunanMu padaku
kelakku zalimi diriku


Janjiku padaMu abdikan seluruh jiwa
sehingga masanya kau seru hujung nyawaku

Tak jemu dimanakah hentinya rayuan taubatku padaMu

........................


lately, byk benda yang tak terluah.. belum ada mood untuk menulis. drpd biarkan blog ni terus kosong, saje aku postkan lagu nih.. sgt best. hayati liriknya. 

emm, ada persamaan. ^-^


3 comments:

Pemuda@gamA said...

Tak dapat nak hayati. Lagunya tiada...

khaulah mujahidah said...

dh ada dlm blog nh.. tgk playlist kt bwh sekali. after lagu redha xclap.. nextkn je lagu tu. baru jumpa. kalau lmbat, search je dlm youtubube =)

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

JazakAllah atas perkongsian. Lagu yang menarik dan sangat beerti..

Mencari Lagu Pengubat Jiwa,

Cikgu TG