Pages

Wednesday, November 4, 2009

khas buat komander~

 
BILA JAUH RINDU2,
DOA KU TITIP SELALU BUATMU,
UKHUWAH INI BUKAN PALSU,
MOGA ALLAH TERUS MEMANDU
 
AKU TERUSKAN LANGKAHKU,
MENGHIDUPKAN ISLAM DI POSISIKU,
AKU YAKINI SAHABATKU PUN BEGITU,
KERNA ITU BAIAH DAN JIWA KAMI BERPADU
 
HARI INI KITA SAKIT,
JALAN PUN BERDIKIT2,
KERNA LALUI PERJALANAN YANG PAHIT,
HIDUP MULIA/ MATI SYAHID

Rumah' kita akan siap satu hari nanti ...
'Istana' kita akan tersergam, jangan pernah putus asa..

 
nukilan : zinnera~
 
 
.................................
 
kami berukhuwah sedari kecil.. hingga saat ini, Allah masih satukan kami.. kami punya 'naluri' yg kuat antara satu sama lain.. sorang lemah, sorang lagi akan terasa.. perwatakan kami sgt berbeza, namun ada persamaan.. mungkin itu yang melengkapkan hubungan kami..apa jua rintangan yg mendatang, kami tempuh bersama.. tp hr ini.. jiwa itu sakit lagi.. ya Allah, aku mohon keampunan dariMu.. andai ada haq2 dirinya yg aku pinggirkan.. andai kekuatan diriku tidak cukup untuk menguatkan dia.. andai bicaraku seringkali mengguriskan hatinya.. jauh di sudut hatiku, dia adalah teman terbaikku, dunia dan akhirat..
 
ya Allah, perkuatkan dia.. perteguhkan keyakinannya.. perhebatkan tarbiyyah dirinya.. dakap dia erat2..angkat darjatnya disisiMu.. kentalkan ukhuwah antara kami walaupun kami berjauhan.. sesungguhnya, dia adalah sebahagian dari jiwaku.. dan aku adalah sebahagian dari jiwanya.. 

ya Allah, saat org lain sibuk dengan urusan masing2.. kami meratib cintaMu.. nukilan demi nukilan cinta kami titipkan buatMu.. kami basahi lidah ini dengan menyebut namaMu..sorang goyah, sorang lagi akan bangkit mendendangkan janji2Mu.. surah Muhammad ayat 7, ayat yang sering kami ucapkan tatkala goyah.. kerna kami tahu Ya Rabb.. kami hanya HAMBA.. kami menggalas amanah untuk menjunjung agamaMu.. maka tetapkanlah kami pada jalan ini.. permudahkan urusan kami.. siapkanlah kami sebagai junduMu ya Allah..matikanlah kami sebagai syuhada' pada jalanMu.. 
 


3 comments:

zinnirah_ said...

Bismillah walhamdulillah
SEgala pujian hanya bagiNya ALLAH
Tuhan yang maha mencipta dan mengetahui setiap suatu..AlKhaliq, Al'Alim..

Ukhti fillah,
ana ukhtuki fillah..
Jazakillahukhairan jaza', slalu ada saatnya ana memerlukan..nti penguat ana, saat ana nak rebah nti pinjamkan bahu untuk ana sandarkan..berat bahu nti, tp nti tiada kesah..
ana yang sakit jd terubat, nti..
ya Allah, sguh aku tak mampu memblas sgla jasa dn kerja baik shbt dunia akhiratku ini, krn aku tak punya apa2 untuk driku dan drinya..hnya Engkau mengenali dan mengetahui akan dirinya..Engkau sebaik2 Penjaga ya ALLAH..lalu jagailah dia, berkatilah dia..berikanlah ganjaran kebaikan dari sisiMU buat dia yg aku sayangi..
ukhti, moga dimudahkan segala impian dan cita2.. ana doakan nti bersama cinta hakiki Kekasih, jika Dia tqdrkan buatmu cinta manusia, ana doakan moga nti bertemu muslimin yang soleh kerana 'iffah yang nti jaga...yakini Allah =)
RAUDHATULJANNAH tempat cita2 kita..
salam rindu buat jiwa yang sakinah wa mutmainnah..~

khaulah mujahidah said...

alfu syukran..amboi, sempat lg nak mengena ..:)

Mujahideen said...

Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikulnya, smoga ukhwah entuna kekal hingga ke syurga....ameen...