Pages

Sunday, December 21, 2008

T.@.G~


layan tag sekejap;


tag from 'SENNO a.k.a najwa'.. walaupun dia cakap "[note: sekadar melengkap tag.takyah buat la yep.seriously buang masa.baikmasuk dapur bikin pasta]".. tu la waa, sape suh letak nama aku.. 'haha'. ape2pun, 'gracias' sbb sudi menge'tag' aku.


1) Do you think you're hot?

[aku skip je la soalan ni.. okeh?]


2) Upload your favorite picture of you!

[waa, soalan tu aku 'adjust' sket, aku buang 'of you'..

hehe, gmbar aku secret sket. (^_^)]

3) Why do you like that picture?

[ gambar tu menarik! byk sgt isi tersirat.. renung dan fikir sendiri okeh!]

4) When was the last time you ate pizza?

[ seminggu lepas.. dengan kakak+mak sedare aku, kt pizza hut giant.. ]

5) The last song you listen to?

[pot the elegance of pachelbel, lagu blog aku la.. act. lagu ni mengingatkan aku pada 'training ESQ angkatan mahasiswa ke-4' yg aku join sem lepas.. lagu ni juga bagi 'spirit' dan motivasi ]

6) What are you doing right now besides this

[ tengok match badminton kt tv 1 ; malaysia vs indonesia.. chong wei baru lepas menang lawan peter gade.. bravo!]

7) What name would you prefer besides yours?

[ itqan (^-^)]


People to Tag

1. itqan (britain)

2. waseem (Mekah)

3. Muhammad (Mekah)

4. zaky ( Malaysia )

5. Umar ( Malaysia )

[sure budak2 nih tak akan jawab..sbb, semua kecik2 lagi.. haha ]

.

.

.

akhir kalam, tahniah aku ucapkan pada syikin atas kelahiran mujahid, 'solihin haris'.. semoga bahagia sentiasa bersama keluarga yang baru dibina.. bak kate dayah; kami dah jadi makcik'..hehe.

Friday, December 19, 2008

Sunday, December 7, 2008

salam aidiladha 1429h~


BismiLlahi walhamduliLlah..
salam aidiladha untuk semua.
hari ni 9 zulhijah 1429h, wukuf di arafah..
dikesempatan yg ade, ana ingin mengucapkan selamat menunaikan haji kepada semua jemaah haji + semoga mendapat haji yang mabrur. tak sabar nak pi sane nih.. :), sgt jeles dgn Muhammad sbb die dh nak masuk haji yang ke-3. umur baru je 2 tahun lebih...masyaAllah. beruntung dia sebab tinggal kat Mekah, senang nak buat haji. hehe.. insyaAllah, nanti tiba giliran ana pulak.. (^_^)
~sama2 kita hayati pengertian disebalik hari yg mulia ini..

card from zicry-syukran (^_^)

Saturday, December 6, 2008

memori~



BismiLlahi walhamduliLlah...

MySpace4hb dis baru2 ni, ana dan 4 org sahabiah (k.adah,k.ijah,k.rus,izyan) meraikan majlis perkahwinan salah seorg senior kami, kak ju kt marang,TRG. lupe la nama kampung tu. 3hb dis, kami gather kt rumah izyan sebelum bertolak ke sana. kak jue dh sediakan chalet untuk menginap.. maklumla, 3 org sahabiah dtg dari jauh. ana dan izyan je yg duk kt KT. dekat la jgk..

mlm tu dlm kul 11pm kami pi rumah kak jue untuk ambil kunci chalet. sempt gk tgk persiapan pengantin..heh..ramai sanak saudara, kebetulan time kami sampai, diorg baru siap sembelih lembu.. kak ju pulak tgh siap2 nk berinai. emm.. jadi kami tak duduk sane lame sgt. nak tolong pun, semua dh siap.. YB2 yg baru sampai dari jauh pun xsempt rehat lagi..hehe. jadi, kami terus bertolak ke angulia resort. mlm tu agak happening...MySpace mcm2 kami main.. k.rus kepala 'game' mlm tu..daripada a-z, but the game is secret..hehe.. around 3am, br tido
..

4hb dis-kami ber'picnic' kt pantai belakang resort.. plan asal nk keluar after subuh.. siap nk tgk matahari terbit. tapi, fhm2 je la.. tido around 3am, ditambah dengan kesejukan 'aircond' yg mencengkam..
MySpace . after subuh, sambung rehat sket.. 'waktu kecemasan',.hehe. lepas semua siap2, kami pi pantai..huh, sgt best. dh lame tak jln2 kt pantai.. bile tgk pantai, teringat kt 'shams'. kenangan yg sentiasa hidup dalam minda.. same dgn izyan. she feels the same feeling.

rest kt pantai jap sambil tangkap gmbar + main2 pasir..
(back to the childhood). MySpace
then, kami sarapan pagi same2.. menu die satar + keropok lekor + 1 mineral water..hehe. nasi lemak xde la.. tu je yg ade kt kedai berdekatan. abes makan, kami sambung ambil gambar.. still remember the word 'paparazzi'?? hehe.. hanya kami yg tau sape die..
MySpacedlm suka2, act,nilh saat terakhir kami bersama dgn akk2 yg akn pi praktikum sem depan.. sush dh kita nak picnic mcm ni.. nk jumpe selalu mcm dulu..hehe,


to them : remember this sweet moments okeh!


after berjemur kt pantai tu, kami siap2 untuk pi majlis kak ju. time kami tiba, pengantin sedang makan.. kebetulan kak safura dan kak ct k pun dh sampai.. kali ni, mereka bwk anak masing2.. dua2 baby girl.. alyaa + aisyah humaira'. (taktaula ejaan nama betul ke tak.. sori yek!) mabruk to both of them ats kelahiran mujahidah..

after ambik2 gambar ngn pengantin, kami pi makan..then, bertolak balik. gambar pengantin xdpt lagi.. jadi xleh nk upload kt cni. sebelum hntar k.ijah n k.adah, kami solat kt masjid Rusila. tempat tuan guru haji hadi bagi ceramah setiap Jumaat. after solat, kami berangkat ke bus stand.. hantar k.adah n .k.ijah..

-end-


............................


daripada entry kt atas, ade isi tersirat yg ana nk sampaikan.. simple je. tapi sgt mendalam kalau kita nak hayati betul2..'hargailah sahabat'. boleh jadi, sahabat kita terdiri daripada berbagai2 karakter.. tapi, bilamana mereka bleh jadi pencetus perubahan+cermin kepada kita, maka merekalah sahabat sejati.. syukran to kak safura, dia ant.pencetus revolusi diri ana.

Monday, December 1, 2008

mabruk!


BismiLlahi wal hamduLillah...
finally, aku kembali menulis kt 'laman sesawang' ni setelah agak lame aku biarkan ia 'sepi' tanpa entry. banyak benda yg nak kena setle.. banyak tanggungjawab yg menanti untuk dilunaskan, dh takbleh main2...MySpace

saat aku menulis, hujan tgh lebat kat luar rumah.. dah dua tiga hari sejak aku balik. semalam baru sempat nk tgk air bah.. air dh naik sampaikan jalan pun dh tenggelam. nilh fenomena biasa bile tiba musim tengkujuh.. laman depan rumah aku pun dh mule tenggelam, tahun ni teruk sket.. dh lame tak banjir mcmni. hari ni hujan memang tak berenti, dari pagi sampaila petang.. mendung je, bile tgk jam..mcm takpercaye hari still siang.. (^_~).


...............................MySpace ...................................
act. entry kali nih cuma nk wish;

selamat pengantin baru
especially 4~
kak nurul & pasangan
kak noraida & pasangan
kak jue & pasangan
moge baitul da'wah yang terbina ini dapat menguatkan lagi keberadaan antum dalam saff perjuangan... binalah keluarga yg penuh dengan 'sakinah, mawaddah & rahmah'.