Pages

Tuesday, November 17, 2009

Lambaian Haramain.. permudahkan ya Allah ~

BismiLlahi wal hamduliLlah..Labbaikallahumma labbaik.. Labbaikala syariikalaka labbaik.. Innalhamda.. Wa nni'mata.. Laka wal mulk.. Laa Syariikalak..
 MasyaAllah..TabarakaLlah..
“Dan sempurnakanlah ibadah haji dan umrah kerana Allah…” -al-Baqarah: 196

Di situ ada tanda-tanda keterangan yang nyata (yang menunjukkan kemuliaannya; di antaranya ialah) Makam Nabi Ibrahim. Dan sesiapa yang masuk ke dalamnya aman tenteramlah dia. Dan Allah mewajibkan manusia mengerjakan ibadat Haji dengan mengunjungi Baitullah iaitu sesiapa yang mampu sampai kepadanya. Dan sesiapa yang kufur (ingkarkan kewajipan ibadat Haji itu), maka sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajatkan sesuatu pun) dari sekalian makhluk.

 (Surah Ali Imran ayat 97)


lambaian haramain.. makin melambai2. bagi mereka yg terpilih untuk menunaikan haji, mabruk 'alaikum. semuanya dengan izin Allah.. ucapkan setinggi2 kesyukuran hanya kepadaNya Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Subhanallah.

Membaca catatan pengalaman mereka yang pernah berkunjung ke sana membuatkan aku begitu teruja untuk turut sama menjadi tetamu Allah. cuma menanti waktu yg sesuai. insyaAllah, kalau takda halangan..sampai la ke sana . doa-doakan lah ye. ustaz kata,"sakinah kena kuat azam". 


ni nak kena tanam azam lebih , + cari 'fulus' . =)


"faiza azamta, fatawakkal 'alaAllah"

 'ala kulli hal, semoga selamat sampai ke tanah suci bagi yg akan berangkat esok. mudah-mudahan antum mendapat haji yang mabrur..diterima disisi Allah. ameen.
"ya Allah, sampaikanlah aku ke sana dalam keadaan yg Engkau redha..."
another info tentang haji dan qurban, klik sini
No comments: