Pages

Saturday, March 19, 2011

Fi amaniLlah~

BismiLlaahi wal hamduliLlaah..


Doa untuk hari ini, sama-sama kita amalkan.

Tiba-tiba teringat kenangan bersama sahabat seperjuangan. Cuti kali ini kami berkesempatan bersua muka dalam satu liqa' mahabbah sempena meraikan walimah sahabat. Rindu untuk bersama-sama seperti dulu. Walaupun masa terlalu singkat, namun nikmat pertemuan itu suatu anugerah yang tidak ternilai. Subhanaallah. (",)

Atas ikatan aqidah, kita terus berukhuwwah. Mengingatkan yang lupa, menguatkan yang lemah, memberi kepada yang memerlukan...

Subhanaallah. Nikmat berukhuwwah kerana Allah.

"Kita bukan pemula, tetapi kita penyambung mata rantai perjuangan Rasulullah s.a.w. Terus hangatkan roh perjuangan dalam dirimu sahabat.."

Dan kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya sekiranya mereka mengetahui. (Al-'Ankabut : 64)

............................................................

Malam ini saya kembali ke KL, meneruskan tugas sebagai seorang guru. Memberi semaksimum mungkin kepada mereka yang memerlukan. Semoga hati dan jiwa ini sentiasa segar untuk memberi peringatan dan diperingatiNya.

"Ya Allah, jangan sesekali Engkau campakkan rasa bosan dan jemu untuk mendidik dalam hatiku. Mereka adalah tarbiyyah dariMu, permata yang terlalu berharga.."

p/s: kepada sahabat-sahabat borneo & semenanjung, selamat kembali ke destinasi.. Fi amaniLlah~

No comments: