Pages

Tuesday, October 26, 2010

Suatu Persinggahan~

BismiLlahirrahmanirrahim
Assalamu'alaikum wbt...

Salam perjuangan buat semua pengunjung, moga kunjungan anda diberkati dan senantiasa dalam redha Allah.
Alhamdulillah, aku kembali menulis. Hampir sahaja aku menukarkan template blog 'Khaulah Al-Azwar' kepada template yang baru disebabkan beberapa masalah teknikal yang sering berlaku; 'upgrade to pro today'. Tapi, sehingga kini aku masih setia dengan template berwarna 'pink+purple'. =)

Sedikit perkongsian buat semua pengunjung, moga bermanfaat.

"Jangan menuntut Allah kerana lambatnya permintaan yang telah engkau pinta kepadaNya, tetapi hendaknya engkau betulkan dirimu dan tuntut ia supaya tidak terlambat melaksanakan kewajipan-kewajipanmu terhadapNya. Jika tercapai permintaanmu, maka jangan engkau bersangka buruk terhadap Allah, kerana Allah tidak dapat dituntut terhadap apa sahaja yang diperbuat, tetapi hendaknya permintaan itu semata-mata untuk menunjukkan sifat kehambaanmu kepada Allah, dan hajat keperluanmu kepadaNya. Allah telah melengkapi segala keperluanmu sebelum engkau mengerti apakah hajat keperluamu yang sebenarnya. Maka sebaiknya apabila engkau menyerah sebulat-bulatnya tanpa usul apa-apa kepada Allah, hanya itulah yang dapat menenangkanjiwa fikiranmu".

"Apabila Allah telah menjadikan engkau pada lahirnya menurut perintahNya dan dalam hatimu menyerah bulat kepadaNya, maka beerti Allah telah memberi kepadamu sebesar-besar nikmat kurniaNya."


Fikir-fikirkan.. 

........................
Hari ini bermula penamaan calon N.45 Galas dan P.185 Batu Sapi. 


" moga aku punya ruang dan peluang untuk bersama-sama mereka walaupun sekejap."

Ijtima' Kepimpinan Pas Negeri Terengganu
"Demi Kedaulatan Islam : Perkasakan Jihad"
 -ucaptama Tuan Guru Presiden-


 -walaupun muka aku dah hangus terbakar, tapi ni moment paling indah. terngiang2 kata-kata seorang kakak, "ingat satu perkara je, apa yang kita buat ni dalam perkiraan Allah, kita tak mampu nak sumbang wang yang banyak, tapi kita mampu untuk sumbang tenaga".. Allah.. terus tegak berdiri. Lebih-lebih apabila lagu pas berkumandang. 
 "Ya Allah, bantu aku untuk membuat keputusan yang terbaik demi agamaku"


-Khaulah-