Pages

Tuesday, July 6, 2010

KemPro Shams 2010~


BismiLlahi wal hamduliLlah..

kem professionalism pemimpin pelajar 2010 (SHAMS).
bertempat di kem RELA, kuala berang. peserta terdiri daripada pimpinan badan-badan pengawas shams yang baru saja dilantik termasuk MPP seramai 7 orang yang masih belum ditentukan jawatan. 


jazakumullah khairan kathir kepada semua barisan committee dan fasi yang memainkan peranan dalam memastikan perjalanan program berjalan dengan lancar.cara kerja yang kemas dan tersusun. (",)

-committee dan fasi, time ni aku dah terbang ke Johor -

-time riadah sesama muslimat.. (",)-
beberapa slot riadah telah dimuatkan dalam tentatif program ini. Alhamdulillah, ada peningkatan dari sudut kerjasama, semangat berkumpulan, keberanian, komunikasi sesama rakan dll. Lontaran idea mereka hebat, mudah-mudahan aplikasinya pun sebegitu.

-selaku penasihat bagi badan pengawas pusat sumber-

time ni setiap badan pengawas ditugaskan untuk menyiapkan paperwork dan mendapatkan kelulusan daripada penasihat, pen kanan 1, pk. hem dan pengetua.. para fasi memainkan peranan untuk menjayakan watak2 yang diamanahkan seperti pembeli, guru penasihat setiap badan pengawas, pk. hem, pk. 1, dan pengetua. Peserta turut perlu melakonkan watak sebagai penjual yang mempromosikan barang masing2 untuk mendapatkan duit dan juga sponsor bagi menampung belanjawan program. Hasilnya, hanya satu badan pengawas yang berjaya mendapat kelulusan pengetua. Apapun, slot ini lebih bertujuan untuk melatih kepimpinan peserta dalam pengurusan, semangat kerjasama dalam organisasi dan komunikasi yang berkesan.

Alhamdulillah, berkesempatan berjumpa dengan adik2.. dengan izinNya. semoga generasi shams hari ini dapat mengembalikan zaman kegemilangan shams dahulu yang penuh dengan biah solehah.. bukan hanya mementingkan akademik semata.

No comments: